ANNERIEKE HUT

Als ik mezelf zou moeten omschrijven dan komen de volgende woorden bij mij op: enthousiast, betrokken, down to earth, open en een doener. In het contact met jou blijf ik zo dicht mogelijk bij mezelf en dit laat ik je ook zien en merken. Tevens ben ik een buitenmens. Ik kan intens genieten van al het moois dat de natuur en het buitenzijn ons te bieden heeft. Ik voel de ruimte en het maakt me rustig. Daar ga ik niet in mijn ren- en vliegstand.

Keuze voor wandelcoaching
De stap om wandelcoach te worden is een belangrijke keuze in mijn leven. Ik heb uitgebreid de tijd en ruimte genomen om stil te staan bij wat ik wil, wat ik belangrijk vind, waar ik echt blij van word en waar mijn kracht ligt. Mijn conclusie was de volgende: 
“Ik word blij van het werken met mensen, echt en open contact, waarbij ik iemand aan het nadenken zet of hem/haar iets leer. Dit doe ik graag door letterlijk en figuurlijk iemand in beweging te zetten op allerlei manieren, in het doen valt zoveel te herkennen en te ontdekken. De regie ligt hierbij voor mij zoveel mogelijk bij de ander, de ander die zijn eigen richting in zijn leven kiest. En als dit contact dan ook nog eens buiten kan, dan word ik helemaal gelukkig. De rust en de ruimte die ik zelf in bijvoorbeeld in een bos ervaar doen een ieder goed.” 

Wandelcoaching sluit perfect aan op mijn wensen en behoeften. Ik merk dat ik echt een verschil kan maken, ik kan er alles in kwijt wat ik leuk en belangrijk vind en ik geniet er ook echt van. Ik ben heel blij dat ik deze keuze in mijn leven gemaakt heb!

Werkervaring
Als psychomotorisch therapeut/psycholoog heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. In de 11 jaar die ik werkzaam ben geweest in de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) heb ik cliënten letterlijk stil gezet of in beweging gebracht door middel van allerlei oefeningen om meer te herkennen en te begrijpen wat het lichaam aangeeft aan signalen, hoe je je gedraagt en hoe je je voelt. Ik hielp en help nog steeds cliënten bij het meer inzicht krijgen in hun patronen, het stilstaan bij hun wensen en behoeftes, het oefenen met nieuw gedrag en het creëren van nieuwe ervaringen. 
Ook al uiten de klachten zich bij mensen met psychische klachten soms anders, in de basis leer ik ook hier mensen om zichzelf te zijn, om in contact te komen met het hun lijf en met hun gevoel, om dit serieus te nemen en om hiernaar te gaan handelen. Buitengewoon jezelf zijn en accepteren wie je bent zonder oordeel is volgens mij voor iedereen met momenten lastig. 

Momenteel word ik regelmatig ingehuurd als stress en burnoutcoach door Liberi. www.liberi.nl Tevens ben ik naast mijn werk als wandelcoach werkzaam voor Care to Change als psychomotorisch therapeut/psycholoog. Zie voor meer informatie www.caretochange.nl Voor overige informatie over mijn opleidingen, cursussen en werkervaring zie linkedin.

life coach